sobota 21. prosince 2013

Etuda o pečeném čaji

Byl jednou jeden zcela obyčejný červený rybíz a jak už to bývá zvykem, byl docela kyselý, stejně jako jeho soused angrešt...pár měsíců čekali v chladu na svou chvíli...dále  pomeranč z Intersparu průměrné chuti-ani kyselý ani sladký...o něco sladší byla jablíčka a rozinky...všechno toto ovoce by asi samo o sobě nikoho neokouzlilo a zanechalo by na jazyku chuť, na kterou se rychle zapomíná...

....jenže, když se toto všechno nasype na plech, přidá se cukr, směs koření a 40 minutový odpočinek v teplém kraji zvaném trouba vznikne něco dokonalé konzistence, chuti, barvy, sladkosti...

....PEČENÝ ČAJ....

...provoní kuchyň, zahřeje tělo, pohladí duši...

 






 Hezký večer

V.

2 komentáře:

  1. Hmm, ten voní až sem Veru:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuju zkusit, já už nebudu dělat nic jiného :-)

      Vymazat