pátek 26. července 2013

Domácí pizza

Kdo šel včera podvečer kolem našich oken, mohl z nich ucítit vůni linoucí se z rozpálené trouby...ano u Morysů se dělala pizza... :-) Už nějaký ten pátek používám a stále se vracím k receptu, který jsem objevila úplnou náhodou v knize o stavění zahradních pecí a krbů, je úplně jednoduchý a s těstem se skvěle pracuje, jde vyválet úplně do tenka a o to nám u pizzy přece jde :-)

Na dvě pizzy tedy potřebujete 200g hladké mouky, 25g droždí, trochu olivového oleje, trochu vlažné vody, může být i trocha piva a špetka soli. Kvásek se zvlášť nedělá, prostě to jen zpracujeme dohromady a necháme kynout. 

Navrch dávám většinou to, co je zrovna v ledniče, včera jsme dělali dvě verze, jednu dámskou-šunka, rajčata, sýr, žampiony, bazalka a jednu pánskou-vysočina, olivy, rajčata, sýr, bazalka...obecně se ale doporučuje nepřehánět to s množstvím rozličných surovin, opravdu je mnohem lepší nakombinovat třeba čtyři dobré věci...a každý si přijde na své :-) 

Dobrou chuť přeje V.






Žádné komentáře:

Okomentovat